God lunch

Idag har jag gjort grönsaksplättar med avokado och créme fraiche till lunch!

Jag har rivit en liten squash grovt och låtit den rinna av samt finhackat 5 cm purjolök och en halv röd chilifrukt.
Man grovriver en liten squash och låter den rinna av. Finhacka 5 cm purjolök samt en halv röd chilifrukt.
Blanda med ägg och 2 dl majs, 3 msk bovetemjöl (enligt receptet ska det vara vetemjöl) och salt och peppar efter smak.
Stekes med måttlig värme ca 2-3 minuter per sida.
Så där ja! En klick creme fraiche, en halv avocado i skivor (Droppad citron över), en halv gul paprika och en tomat. Mmmm... verkligen gott och nyttigt.
Jag bytte ut vetemjölet mot bovetemjöl som innehåller mycket mer fibrer och mineraler (järn och rikligt med kalium) än vad vetemjölet innehåller. Stekte biffarna i olivolja i en panna av gjutjärn. Det ökar järnhalten i maten!
Paprika och tomat ger även betakaroten och lykopen. Vill man öka proteinhalten i denna portion, kan man dricka ett glas mjölk till maten.
Hanna

Första inlägget

Hej allihopa,
Välkomna till min nystartade blogg! Här kommer jag att dela med mig av mina "kulinariska äventyr" samt tips och råd om matlagning i allmänhet.
Hanna


RSS 2.0